17 Ocak 2012 Salı

Eveeeett... uzun zamandır hiç birşey paylaşmadığım bloguma İstanbul Üniversitesinin yarı dönem tatiline girmesiyle evet yeni bişeyler yapmalıyım diyerek yazmaya başlıyorum..
bugün ki konum macaron larla ilgili.. Bu rengarenk macaronları sevmeyen çok azdır diye düşünüyorum.. tadını sevmeyen görüntüsünü sever :)
Macaron dediğimizde aklımıza ilk  ne gelir? Tabi ki 
Ladurée


!!
Bebekte açılan 
Ladurée hepimizin macaron ihtiyacını karşılayabilir :)

BİRAZ DA 
  Ladurée İLE İLGİLİ BİLGİ VERELİM..


Laduree Fransa’nın başkenti Paris’in en köklü geçmişi olan çay salonlarından. Makaronları vekendine has dekorasyonuyla Laduree artık dünyaca ünlü bir klasik. Bu ünlü pastane, kebapçı ve tatlıcı Hacı Bozanoğulları’nın sahiplerinden Ali Bozanoğlu’nun kızı Beyza Bozanoğlu ve Berna-Philippe Mc Garry ortaklığında çok yakında Bebek’te bir şube açacak. İstanbul’da yeni olacak Laduree Pastanesi, Fransa’da 148 yıldır hizmet veriyor.

İlk fırın olarak hizmet verdi
Laduree’nin kurucusu Louis Ernest Laduree aslen değirmencidir. 1862’de Paris’in 8. Bölgesi- Rue Royal’de bir fırın açar. Kısa süre sonra yanan fırını eşiyle birlikte pastaneye dönüştürür. O yılların en ünlü afiş sanatçılarından Jules Cheret Vatikan’daki Sistine Şapeli ve Paris’teki Garnier Operası’nın yapım tekniklerinden esinlenerek Laduree’ye yeni bir görünüm verir. Duvarları tombul yanaklı meleklerden oluşan kabartmalarla süsler. Bu süsler zamanla pastanenin simgesi haline gelir. Yeşilin en güzel tonu Laduree ile o yıllarda özdeşleşir. Avrupa’n n ilk çay salonlar ndan 19. yüzyılın son zamanlarında Paris büyük değişime uğrar. Kafeleri, eğlence yerleri ve lüks mağazalarıyla Paris Avrupa’nın en önemli şehirlerinden olur. Bu dönemde Parisli kadınlar özgürleşmeye başlar. Ernest Laduree’nin eşi Jeanne Souchard pastanelerin de değişime uğraması gerektiğini düşünür. Parisli kadınların kafelere gitmesinin hoş karşılanmadığı bu dönemde kafe ve pastane anlayışını bir araya getirerek, Laduree’ye kadınların tek başına gelmesini sağlar. Laduree artık Avrupa’nın ilk çay salonlarındandır.
Dışı çıtır içi yumuşacık
Laduree esas ününe 1930’da Ernest Laduree’nin kuzeni Pierre Desfontaines sayesinde kavuşur. Pierre Desfontaines, iki ince bisküvi arasına ganaş kreması koyarak lezzetine dayanılmaz bir tatlı ortaya çıkarır. Dışı incecik ve çıtır, içi yumuşacık olan bu tatlının adı makarondur. Yumurta akı ve badem ile yapılan makaron aslında bir İtalyan bisküvisidir. Dünyanın pek çok yerinde farklı yöntemlerle yapılan makaronu Laduree de kendine has bir tarifle yapar. Tadına doyulmaz farklı lezzeti kısa sürede Parisliler’in, sonra da dünyanın gönlünü fetheder. Pastanenin vitrinini bundan böyle rengarenk makaronlar süsler. Laduree’de makaron günlük yapılır. Lezzetinin oturması için vitrine konmadan 48 saat bekletilir. Birkaç gün içerisinde tüketilmesi gereken bu tatlı çok dayanıksızdır, kısa sürede bozulabilir.
Çeşit çeşit makaron
Her yeni mevsim, Laduree’de de farklı renk ve tattaki makaronların habercisidir. Elmalı ve kirazlı 2010 için özel olarak üretildi. Çikolatalı, vanilyalı, kahveli, frambuazlı, fıstıklı, limonlu, yaban mersinli, portakal çiçekli, karamelli makaronları ise Laduree’de her zaman bulabilirsiniz. Yaz aylarında Hindistan cevizli, naneli, bademli, kış aylarında ise pralinli, hurmalı ve incirli
Günde 15 bin makaron satıyor
1993’te PAUL fırınlarının sahibi Holder Ailesi Laduree’nin geleneksel ve tarihi ortamından çok etkilenir ve markayı satın alır. Bugün Laduree’nin başkanı olan David Holder ve babası Francis Holder Laduree’yi büyütmeyi hedefler. İlk olarak Champs Elysee’de Laduree’nin bir şubesini açar Holderler. Paris’e gelen turistlerin mutlaka uğradıkları Champs Elysee’deki mağazayı bugün 3 binden fazla kişi ziyaret ediyor.Londra, Monako, TokyoCenevre, Lozan gibi dünyanın en önemli şehirlerinde de şubesi olan Laduree’de günde 15 bin makaron satılıyor. Üç farklı konseptte hizmet veren Laduree bugün hem pastane, hem çay salonu hem de restoran. Dileyenler küçük bir pasta alıyor, vakti olanlar ise Laduree’de yemek yemenin tadını çıkarıyor. Bu lezzetin yakında Bebek’te eski Paul Pastanesi’nin yerine yakında açılacak olması Laduree’yi bilenleri mutlu etti. Laduree lezzetli pastalar ve gerçek makaronu tatmak isteyen İstanbullular’ın da yeni mekanı olacak...
ALINTIDIR.. POSTA GAZETESİ..












Bunlarda benim teyzemin macaronları..





http://www.burcinindenemeleri.com


BUNLARDA TASARIM MACARONLARIMIZ :)



LOUBOUTIN

MARNI










Gossip girl loves laduree.<3

4 yorum:

  1. İÜ nün yarı dönem tatilene girmesiyle bende macaronlar kadar tatlı arkadaşımın bloguna ilk yorumumu yapmak istedim :)nice nice postlarına görmek dileğiyle en yakın pastaneye kendimi atıyorum denizcim

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim tatlımm :) at bende atıcam zaten haha :)

    YanıtlaSil
  3. Enfesler . Canım çekti vallahi :) . Takipleşelim isterim .

    Koleksiyonmoda.blogspot.com

    Saygılar .

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim.. tabi ki de..
    sevgiler..

    YanıtlaSil